Haber

Akar ve komutanlarından Kilis çıkarma

KİLİS (İGFA) – Kilis Çıldıroba’daki Müşterek Özel Kuvvetler Komutanlığı’na giden Bakan Akar başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 2’nci Ordu Komutanı Org.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen ve “Türkiye’nin afeti” olarak nitelendirilen depremlerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nin tüm unsurları, karargâh ve birliklerinin ilk andan itibaren görevinin başında olduğunu vurgulayan Yüzyıl” diyen Bakan Akar, Mehmetçik’in terörle mücadelede ve sınır güvenliğinde olduğu gibi sınır güvenliğinde de birinci olduğunu söyledi. O günden bu yana depremle mücadelede ne yapılması gerekiyorsa onu yaptığını ve yapmaya devam ettiğini belirtti.
Bakan Akar, Zelzele bölgesinde 57 tabur ve 100 arama kurtarma ekibinin görev yaptığını ve 40 binden fazla asker, uzman ve teknik personelin görev yaptığını, 29’u arama olmak üzere teknik işçiler dahil 2 bin 368 arama kurtarma görevlisinin görev yaptığını bildirdi. ve kurtarma köpekleri, 326 kişiyi enkazdan kurtardığını ve 2.457 vatandaşın cesedine ulaştığını belirtti.

MEHMETÇİK YARALARI SARMAK İÇİN SEFERBER OLUYOR

Bakan Akar, tüm bu çalışmaların yanı sıra terörle mücadele, sınır güvenliği, hava ve denizlerde hak, menfaat ve menfaatlerin korunması amacıyla yürütülen faaliyetlerin aynı kararlılıkla devam ettiğine işaret ederek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin seferber olduğunu belirtti. yaraları sarmak, acıları dindirmek için var gücüyle gece gündüz çalıştı.

Bakan Akar, bunların yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetlerinin son terörist etkisiz hale getirilene kadar çalışmalarını artan şiddet ve hız ile sürdüreceğini de belirterek, “Aziz milletimizi, 85 milyon vatandaşımızı bu terör belasından kurtarmaya kararlıyız. 40 yıldır bizi rahatsız ediyor.” dedi.

Teröristlerden kurtulmanın tek yolunun Türk adaletine teslim olmak olduğunu anlatan Bakan Akar, “Başta Irak ve Suriye olmak üzere komşularımızın sınırlarına ve egemenlik haklarına saygılıyız. Kimsenin toprağında gözümüz yok. sınırlarımızın güvenliği ve 85 milyon vatandaşımız için bir amacımız yok.” sözlerini kullandı.

Terörle mücadelede en büyük başarının şehit ve gazilerde olduğunu belirten Bakan Akar, şehitlere rahmet, yaralılara şifa dileklerini iletti, “24 Temmuz 2015’te terörle mücadelede yeni bir dönem başladı. ardından 37 bin 601 terörist etkisiz hale getirildi Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 1 Ocak itibarıyla 261 terörist etkisiz hale getirildi Teröristlerin kafalarındaki terör yuvalarını, sığınaklarını, barınaklarını imha ettik, yok etmeye devam edeceğiz. .” söz konusu.

GÜVENLİK İLERİDEN

Bakan Akar, Kuzey Irak’ın Zap bölgesinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekatı’nda önemli başarılara imza atıldığını belirterek, “Mehmetçik, teröristlerin ‘girilmez’ dediği bölgeleri teröristlerden temizledi. izlenmesi ve kontrolü zor olan, büyük ölçüde teröristlerden temizlenerek kontrol altına alınan “Güvenlik gelecekten sağlandı. Pençe Kilit Harekatı’nda şu ana kadar 523 terörist etkisiz hale getirildi. Teslimiyet ve tasfiye artarak devam ediyor.” dedi.

Bakan Akar, konuşmasının sonunda yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara şifalar ile tüm millete başsağlığı ve Allah’tan rahmet dilediğini yineledi ve şunları kaydetti:

“Milletimizin yüreğinden çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, bu zor günlerde diğer bakanlık ve kurumlarla birlikte ilk andan itibaren asil milletimizin emrindedir. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza, silah arkadaşlarımıza ve meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.Aziz milletimizin yanında omuz omuza duruyoruz. tek yumruk ve tek yürekle çalışmak. Binlerce yıllık büyük tarihimiz boyunca her türlü musibetlerden birlik ve beraberlik içinde çıkmış olan devletimiz ve milletimiz, bu iktidar dönemini tek yumruk tek yürek olarak atlatacaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu