Ekonomi

ANZ Group 1,3 milyar dolarlık hisse geri alımı başlattı

Avustralya’nın dördüncü büyük bankası ANZ Group, 2 milyar A$’lık (1,32 milyar $) yeni bir hisse geri alımı planladığını açıkladı. Bu hamle, bankanın 31 Mart’ta sona eren altı aylık dönemde geçen yılın aynı dönemindeki 3,82 milyar A$’dan 3,55 milyar A$’a (2,35 milyar A$) düşen ilk yarı nakit kazançlarında %7’lik bir düşüş yaşanmasıyla birlikte geldi. Kazançlar, UBS tarafından derlenen Visible Alpha konsensüs tahmini olan 3,54 milyar A$’ı aştı.

Kazançlardaki düşüş, Avustralya genelinde ipotekli kredi piyasasındaki sert rekabetin yanı sıra artan işletme maliyetlerine bağlanıyor. Bankanın önemli bir karlılık ölçütü olan net faiz marjı 19 baz puanlık bir düşüşle %1,56 olarak açıklandı.

Mortgage sektöründeki zorluklara rağmen ANZ Group, bir önceki yıl hisse başına 81 Avustralya senti olan ara dönem temettüsünü hisse başına 83 Avustralya sentine çıkarmayı başardı.

Avustralya bankacılık sektörü, bankaların son derece rekabetçi bir konut kredisi piyasasında müşteriler için yarışması nedeniyle geçtiğimiz yıl marjların daraldığını gördü. Aynı zamanda, yükselen faiz oranları ve enflasyon Avustralyalıların borçlanma kapasitesini etkileyerek kredi büyümesini azalttı.

Melbourne borsasında işlem gören kredi kuruluşunun geri alım kararı, marjların daraldığı ve rekabetin yoğunlaştığı bir dönemden geçerken bile finansal güven düzeyini yansıtıyor. Mevcut döviz kuru 1 Avustralya doları ile 1,5099 ABD doları arasında değişiyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

habernurdagi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu