Haber

Ayvalık Vizyon Çalıştayı Balıkesir’de sona erdi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Belediye Meclisi ve Ayvalık Turizmi Geliştirme Derneği (AYTUGEB) tarafından düzenlenen “Ayvalık Vizyon Çalıştayı” tamamlandı.

Cunda Uygulama Oteli toplantı salonunda gerçekleştirilen 2 günlük çalıştayda oturumlarda tartışılan konu ve öneriler doğrultusunda sonuç raporu hazırlandı.

35 ana başlıktan oluşan sonuç raporu Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Prof. Dr. tarafından hazırlandı. Ayhan Gökdeniz tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, çalıştayda ortaya çıkan sorunları ve projeleri içeren bir kitapçık hazırlayacaklarını belirterek, bu ay içinde kültür rotaları ile ilgili bir projeyi sonuçlandıracaklarını söyledi.

Ayvalık’taki tarihi yapıların korunması ve kullanılması için imar planı ihalesinin hazırlandığını kaydeden Ergin, “Koruyarak kullanma ilkesi olmalı” dedi. dedim.

İlçede çok sayıda dalış merkezi olduğunu ve kırmızı mercanların önemli bir destinasyon olduğunu hatırlatan Ergin, gastronomi kenti Ayvalık’ta lor tatlısı için coğrafi işaret alındığını, papalina, leydi peyniri, sepet peyniri, kara diken ve Ayvalık tostu. Devralma girişimleri olduğunu belirtti.

Çalıştay Akademik Koordinatörü Prof. Dr. Ayhan Gökdeniz şunları söyledi:

“Bu sokakları, tarihi hikayeleri, eski Ayvalık evlerini profesyonel rehberler eşliğinde seyahat acentaları aracılığıyla göstermeyi planlıyoruz. Tüm Türkiye’ye dolayısıyla uluslararası turizm arenasına göstermeyi ve ilgili diğer çalışmaları yapmayı planlıyoruz. Bu kapsamda daha çok kültür turisti, daha çok gastronomi turisti, daha çok doğayı ön planda tutan turist gruplarına ve kent turizmi dediğimiz turizm türüne açmayı planlıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu