Haber

Bakan Göktaş: Deprem bölgesinde psikososyal destek çalışmaları devam ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kahramanmaraş merkezli depremin ilk anından bu yana bölgedeki afetzedelerin yanında olduklarını, psikososyal destek gruplarının ise çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Göktaş, AK Parti Gaziantep İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Gaziantep’te coşkulu bir organizasyonla karşılaşmanın gururunu yaşadığını belirten Göktaş, ülkenin çok büyük bir deprem yaşadığını, depremden en çok etkilenen ilçeler arasında Nurdağı ve İslahiye’nin de bulunduğunu hatırlattı.

Bakanlık olarak ilk günden itibaren deprem bölgesinde çalışmalara başladıklarını hatırlatan Göktaş, şöyle konuştu:

“Psikososyal destek ekibimizle sahadan hiç ayrılmadık. Tam tersine gece gündüz orada çalışan bir ekibimiz vardı, hala da çalışıyoruz. Bugün gittiğimizde Nurdağı’nda bir sosyal hizmet merkezi sözü verdik. Çok güzel projeler gezdik. Kadın kooperatiflerimizle bir araya geldik, aynı zamanda buradayız “Yapılan güzel işleri yerinde tespit edip, eksikleri görerek, inşallah hep birlikte tamamlayacağız. 6 Şubat depremini geride bırakmıyoruz. Her gün sahadayız ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak her teşkilat mensubu gibi biz de gece gündüz çalışıyoruz, durumun iyileştirilmesi için çalışıyoruz. “Kadınlarımızın ve çocuklarımızın sağlığını güvence altına almak, onların sağlığını korumak ve güçlendirmek için tüm gücümüzle sahadayız. Kimseyi geride bırakmama anlayışıyla çalışmaya devam ediyoruz.”

“Öyle bir başkan var ki, onun gerçekten gündüzü, gecesi yok”

Göktaş, AK Parti’nin gece gündüz çalışarak bu günlere geldiğini vurguladı.

“Öyle bir lider var ki, o gerçekten gece gündüzdür. Bu güçlü örgütün ilham kaynağı olan Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde önümüzdeki yerel seçimlerde de aynı güç, motivasyon ve birlik ile devam edeceğimize eminim. ” Bakan Göktaş şunları ifade etti:

“Ben zaten bu enerjiyi buradan alıyorum. Bundan hiç şüphem yok. Siz zaten Cumhurbaşkanımıza güçlü desteğinizi her seçimde gösterdiniz. O da size güvendi ve buraya bakanlık yapan çok değerli bir lideri gönderdi. Sayın Abdülhamit Kümenin başkan yardımcısı Sayın Bakan, çok kıymetli” Temsilcilerimiz var. Aslında şehrin tüm taleplerini bize aktarıyorlar. Önümüzde bir seçim var ve bu seçimde asla rehavete kapılmamalıyız.”

haberkalecik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu