Haber

Bölgenin ‘en büyüğü’ Gaziantep’te açıldı

GAZİANTEP (İGFA) –Bilim ve teknolojide farkındalık yaratmak amacıyla 17 Temmuz 2020’de temeli atılan, 14 bin 590 metrekare alana yayılan Güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyük bilim merkezi ​​30 bin metrekare.

Resmi açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül; Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG ile görücüye çıktı.

VARANK: ÜLKENİN BİLİM VE TEKNOLOJİ ALANINDA YÜKSELİŞİNİ HIZLANDIRACAK HER YATIRIM ÇOK DEĞERLİDİR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bilim ve teknoloji alanında ülkenin yükselişine ivme kazandıracak her yatırımın çok pahalı olduğunu vurgulayarak, “Bilimin gerçekleşmesi için sorumluluk alan herkese teşekkür ediyorum. merkez. Erkul ailesine teşekkür etmek istiyorum. Buraya gelen her bir çocuğumuz, buradan ileride çıkacak olan Aziz Sancarlar Müzeyyen Erkul Hanım vesilesiyle bir bilim merkezi yapılmış diyecektir. Gündemimiz bir; bilim, teknoloji, endüstri ve yenilik. Amacımız, geleceğin çocuklarını geleceğin teknolojileri ile yetiştirmektir. Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi, öğrencilerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırarak geleceğin bilim insanlarını yetiştirmemize yardımcı olacaktır. Burada öğrencilerimiz öğrendiklerini deneyler yaparak somutlaştırabilecekler. Bilim ve teknoloji alanında özgün çalışmalar yapabileceklerdir. Onlara bu ortamları sağlayacağız” dedi.

OĞULLARIMIZIN İLGİ VE MOTİVASYONUNU GELİŞTİRMEK İÇİN UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİLECEK

Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi hakkında bilgi veren Bakan Varank, “Burası 14 bin 500 metrekare kapalı alanı ile bölgenin en büyük bilim merkezi. Temel bilimler, uzay ve havacılık, iklim değişikliği, yapay zeka ve dijital dünya içeriklerinin yer aldığı stant alanları ile 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımıza gelip öğrenebilecekleri benzersiz içerikler sunuyor. Bilim merkezimizde stant alanlarının yanı sıra atölye alanları, konferans salonları, teknogaraj ve şenlik alanları gibi bölümler de bulunmaktadır. Burada bilim kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirilecektir. Çocuklarımızın ilgi ve motivasyonlarını arttırmaya yönelik uygulamalı eğitimler verilecektir. Böylece gençlerimizin bilim ve teknoloji üretkenliği artacaktır. Daha çok araştırma yapma, özgün çalışmalar yapma fırsatı bulacaklar” dedi. söz konusu.

ŞAHİN: BU ŞEHİR PUSULA, KUTUP YILDIZI, ÖRNEK ŞEHİR, LİDER ŞEHİR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi’nin açılışında emeği geçen Mehmet Balat ve ailesine teşekkürlerini iletti.

“Gaziantepli hayırseverler bir yandan yemek, iş ve ekmek üretiyor. Bütün çalışmalarıyla ülke çocukları için okul, bilim merkezi ve hastane yaptırıyor. Bu ülkede belediye başkanı olmak büyük bir onur” diyen Şahin, “Bu şehir pusuladır, kutup yıldızıdır, model şehirdir, lider şehirdir. O yüzden bu şehrin bakanları da çok özeldir. Bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG’uyla burada meziyet verdi. Buraya yerli ve milli arabamızla geldik. Tanrım teşekkür ederim. Biz çocukken yerli malı üreterek büyüdük. Artık büyük Türkiye, güçlü Türkiye kendi yerli ve milli savaş uçaklarını üreten bir Türkiye’dir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu