Haber

Cezayirliler Ramazan Bayramı namazını kıldı

Cezayirliler Ramazan Bayramı namazlarını ülkenin dört bir yanındaki cami, tekke ve zaviyelerde kıldılar.

Cezayir’in başkenti başta olmak üzere çeşitli şehirlerde tekke, zaviye ve camilerde yoğun katılımla bayram namazı kılındı.

Cezayirli erkek, kadın, genç yaşlı camileri dolduran binlerce kişi sabah namazının ardından Kur’an-ı Kerim’i dinledi, dua ve tekbirlerle bayram namazının vaktini bekledi.

Başkent Cezayir’in tarihi Kasaba (Casbah) bölgesinde yer alan Camiu’l Kebir (Ulu Cami), Keçiova Camii ve Sidi Belkayid Zaviye başta olmak üzere ibadethanelere akın eden Cezayirliler, taraf tuttu. bayram namazı için

Geleneksel kıyafetleriyle namaz kılan Cezayirliler, rengarenk manzaralar oluşturdu. Bayram namazı ve hutbenin ardından bazı camilerde cemaate kuskus yemeği ikram edildi.

Başta Başbakan Eymen bin Abdurrahman ile Diyanet İşleri ve Evkaf Bakanı Yusuf Bilmehdi olmak üzere tüm devlet erkanı, bayram namazını klasik Cezayir kıyafetleriyle Camiu’l Kebir’de kıldı.

Filistin hutbelerde unutulmadı

Ülkedeki tüm camilerde okunan bayram hutbelerinde Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya takviye kuvvet çağrıldı; Cezayir’in Filistin davasına ve Kudüs’e zemin hazırladığı kaydedildi.

Başkent Mus’ab Bin Umeyr Camii’nde okunan bayram hutbesinde barış, güvenlik ve huzurun bereketine vurgu yapılırken, “Gazze başta olmak üzere tüm Filistin topraklarının işgalden kurtuluşu” için dualar edildi.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya olan saygının ihlal edildiğine işaret edilen hutbede, İslam aleminin bir bütün olarak Mescid-i Aksa ve Filistin’in yanında yer aldığı vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebboune ise bayram mesajında ​​Cezayir’in Filistin davasına verdiği desteği yineledi ve Sudan’daki çatışmaların sona ermesi gerektiğine değindi.

karacabeyajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu