Haber

Charlie Hebdo’dan alçak kapak: Kuran’ı bilerek aldılar

İsveç ve Danimarka’da son dönemde Kuran’a yönelik saldırılara bilinçli olarak izin verilmesi İslamofobiyi körüklüyor. Avrupa’da sistematik provokasyonlar artmaya devam ederken Fransız dergisi Charlie Hebdo da skandal bir kapak yayınladı.

CHARLIE HEBDO’DAN DÜŞÜK KAPAK

Dergi bu ayki kapağında kutsal kitabımız Kuran’a karşı konuştu. Kapakta şu bitmek bilmeyen ifadelere yer verildi:

“Kuran’ı yakmayı bırakın, okuyun, çok eğlenceli. Daha önce hiç bu kadar gülmemiştim.”

Fransız dergisinin skandal kapağı sosyal medyada büyük tepki çekti.

AVRUPA’DA KURAN’A SİSTEMATİK SALDIRILAR!

Danimarkalı aşırı sağcı siyasetçi ve Dayanışma Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022 yılında Paskalya tatili sırasında İsveç’in Malmö, Norköpin, Jönköping ve başkent Stockholm’de Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonlarını sürdürdü. 21 Ocak’ta Stockholm’deki Türkiye Büyükelçiliği ve 27 Ocak’ta Kopenhag’daki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim.

Irak asıllı Salwan Momika da Kurban Bayramı’nın ilk gününe denk gelen 28 Haziran’da polis koruması altında Stockholm Mescidi önünde Kur’an-ı Kerim yaktı. Momika, 31 Temmuz’da Stockholm’deki Irak Büyükelçiliği, 14 Temmuz’da ise İsveç Parlamentosu önünde polis koruması altında Kur’an-ı Kerim’i ve Irak bayrağını ayaklar altına aldı. 24 Ağustos’ta Momika, Stockholm Camii önünde yeniden Kur’an-ı Kerim’i yaktı.

Momika’nın Malmö kentinde polisi savunmak amacıyla Kur’an-ı Kerim’in yakılması ve bunu engellemeye çalışan 15 kişinin gözaltına alınması nedeniyle 3 Eylül’de protesto gösterileri düzenlendi.

Danimarka’da İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi bir grup, Nisan ayı prestijiyle Kopenhag’daki Türkiye Büyükelçiliği önünde Türk bayrağına ve Kur’an-ı Kerim’e saldırmaya başladı. İslam aleyhine pankartlar açan ve İslam’a hakaret eden sloganlar atan grup üyeleri, 21 Temmuz’da Irak, 24 Temmuz’da İran ve Irak, 25 Temmuz’da Mısır ve Türkiye büyükelçilikleri önünde Kur’an-ı Kerim okudu. Kopenhag. Kerim yandı.

Grup, 28 Temmuz’da Kopenhag’daki bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim’i yakmıştı.

Bu eylemlerin polis savunması eşliğinde ve yetkililerden izin alınarak gerçekleştirilmesine başta Türkiye olmak üzere birçok ülke tepki gösterdi.

 

 

haber-osmaneli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu