Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ogün Samast’ın serbest bırakılmasına tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın serbest bırakılmasını istedi; “Bayrak önünde onunla fotoğraf çekenler vardı. Demek ki o fotoğrafı çektirenler ya da onu kışkırtanlar, onu ömrünün sonuna kadar kalacağı o çukurdan nasıl çıkaracağını biliyorlardı. Ogün Samast iyi halden serbest bırakılırsa bu ülkede adaletin bulunmadığından bahseden herkes gerçekten vicdansızdır sözleriyle tepki gösterdi.

19 Ocak 2007’de gazeteci Hrant Dink’i genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesi önünde silahlı saldırıda öldüren Ogün Samast, Bolu F Tipi Cezaevi’nden şartlı tahliye kapsamında akşam saatlerinde tahliye edildi. .

“Demek birileri OĞUN SAMAST’I KORUYOR VE KORUYOR”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Samast’ın ziyaret ettiği KKTC’den serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Özel şunları söyledi:

“Akıllanacak bir şey değil. 16 yıldır tutuklu, durumu iyi, başka nesi var bilmiyorum. Bu kadar vahşi bir cinayet işleyen birinin durumu nasıl iyi olabilir? Bu, bu kadar açık bir anlama geliyor. Gözümüzün önünde gerçekleşen cinayet sadece bir cinayet değil, planlanmıştır, birileri tarafından işlenmiştir.” Türkiye’de çok önemli bir topluluk olan Ermeni cemaatinin planladığı, görevlendirdiği, yürüttüğü ve yürüttüğü inanılmaz bir adaletsizlikti ve bir kanaat önderinin düşünceleri nedeniyle susturulması zaten çok şüpheli bir durumdu. Onu korur ve kollar. Hatta Ogün Samast’ın öldürülmesinin ardından bayrak önünde onunla fotoğraf çektirenler de oldu. Demek ki o fotoğrafı çekenler ya da onu kışkırtanlar, günü geldiğinde onu ömrünün sonuna kadar kalacağı o çukurdan nasıl çıkaracaklarını biliyorlardı. Hikayenin sonuna geldik. Ogün Samast ise yeterli şarttan dolayı serbest kaldı. “Bu ülkede adaletten bahseden herkes gerçekten vicdansızdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu