Haber

Dünyanın Gözü Rusya’da: ‘Son Yılların En Büyük Güvenlik Kriziyle Karşı Karşıyayız’

Rus devleti ile güvenlik şirketi Wagner arasında yaşanan kriz nedeniyle Moskova’da güvenlik önlemleri artırıldı. Moskova’daki değerli tesisler, devlet kurumları ve ulaşım altyapı tesisleri güçlü bir savunma altına alındı. Rusya’daki darbe girişimi iddialarına dünyadan tepkiler gelmeye başladı. İngiliz Savunma Bakanlığı olayı “Rus devletinin son yıllardaki en büyük güvenlik krizi” olarak nitelendirdi.

‘Rusya’nın bir daha bölünmesine izin vermeyeceğiz, halkımızı koruyacağız’

Rus devleti ile güvenlik şirketi Wagner arasında yaşanan kriz nedeniyle Moskova’da güvenlik önlemleri artırıldı. Moskova’daki değerli tesisler, devlet kurumları ve ulaşım altyapı tesisleri güçlü bir koruma altına alındı.

Bu olayın ardından ilk açıklama Rusya’dan geldi.

Rus paralı asker grubu Wagner’in eylemi “silahlı isyan”Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya’nın yeniden bölünmesine izin vermeyeceğiz. İnsanlarımızı koruyacağız.’ söz konusu. Putin, silahlı isyana kalkışanların cezalandırılacağının altını çizdi.

“Son yılların en büyük güvenlik kriziyle karşı karşıyayız”

Rusya’daki darbe girişimi iddialarına dünyadan tepkiler gelmeye başladı.

Rusya’da Kremlin’e meydan okuyan paralı asker grubu Wagner’in çıkışı, dünyanın gözlerinin ülkeye çevrilmesine neden oldu.

Sözcüye göre İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya’daki darbe girişimine ilişkin yaptığı açıklamada, Rus devletinin son yılların en büyük güvenlik kriziyle karşı karşıya olduğunu duyurdu.

Savunma Bakanlığı’nın istihbarat değerlendirmesinde, Başta Ulusal Muhafızlar olmak üzere Rus güvenlik güçlerinin önümüzdeki saatlerde sadakati, krizin gidişatı için kritik öneme sahip olacak” dedi.söylendi.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrej Duda da Rusya’daki kriz nedeniyle acil toplantı yaptıklarını ve durumu yakından takip ettiklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu