Haber

Erzincan’da Heyelan Nedeniyle Kaybolan İşçileri Arama Çalışmaları Sürüyor

ERZİNCAN’da dün meydana gelen heyelan sonucu kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyor. 827 kişinin katıldığı arama çalışmaları gece boyunca devam etti. Şu ana kadar hiçbir şey bulunamayan madene aileler gelmeye başladı. Kayıp işçilerden olduğu iddia edilen Uğur Yıldız’ın kayınvalidesi, kurtarma çalışmalarını gözyaşları içinde izledi.

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin bulunduğu Çöpkler maden sahasındaki Eski Değirmen mevkisinde dün saat 14.28’de heyelan meydana geldi. Aralık 2010’dan bu yana altın üretimi yapmaktadır. Maden sahasında 200 metre yüksekliğinde çökelmiş toprak kaydırılmıştır. 10 milyon metreküp olduğu tahmin edilen kütlenin yaklaşık 800 metre hareket ettiği belirlendi. Devasa bir dağın çöktüğü olayda, yer altında mahsur kalan kişilerin olduğu ihbarı üzerine Erzincan Jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri bölgeye yönlendirildi.

827 ÇALIŞANLA GÖRÜŞME YAPILIYOR

Kurtarma çalışmalarına bölgedeki Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresin, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli’den AFAD gruplarının yanı sıra çok sayıda gönüllü yardım kuruluşu da katıldı. Heyelan bölgesinde AFAD, JAK, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 339’u arama kurtarma görevlisi olmak üzere toplam 827 işçi çalışıyor. Çalışmalar 5 adet drone, 2 adet kimyasal biyolojik ve nükleer araç, 5 adet metale duyarlı radar cihazı ve 5 adet kurtarma köpeği ile devam ediyor.

Dün gece eski Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Ali Yerlika bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Yıldırım ve Yerlikaya, kurtarma çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, yer altında mahsur kalanlara kısa sürede ulaşmak için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini söyledi.

GÖZYAŞLARIYLA İZLEDİ

Öte yandan arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipler, molalarda yangının etrafında ısınmaya çalıştı. Sabahın erken saatlerinden itibaren yeraltına gömüldüğü iddia edilen kişilerin aileleri madene gelmeye başladı. O personelden Uğur Yıldız’ın kayınvalidesi damadının kurtarılmasını gözyaşları içinde bekliyor. Yıldız’ın adını vermek isteyen kayınvalidesi kızımla 1,5 yıldır evliydi. Evdeydim ve akrabalarımız heyelan olduğunu söyledi. Aradık ama ulaşamadık. Telefonu kapalıydı. Gerçekten üzgünüm. Yardım edin ve kaydedin. “8 yıldır burada çalışıyor” dedi.

Hava sıcaklığının 5 derece olarak ölçüldüğü bölgede, arama kurtarma ekiplerinin çalışması için alan aydınlatıldı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, grupların arama çalışmalarını sürdürdüğü İliç’te bugün yağmur ve hava sıcaklığının 4 derece olması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu