Teknoloji

Google Yeni Özelliklerini Açıkladı: Yapay Zeka Artık Aramalarınıza Cevap Verecek!

Uzun yıllardır yapay zeka teknolojisi üzerinde çalışan Google, GPT rakip dil ​​modelini herkesin kullanımına açtı. Tıpkı Microsoft’un ChatGPT’yi Bing tarayıcısına entegre etmesi gibi şirket de artık kendi modellerini sunuyor. Chrome tarayıcısınaekler.

Bu amaçla Google, Chrome tarayıcısı ve arama motoru için yeni özellikler kullanıma sundu. Trend olan aramaları özelliklerin ortasında gösterme ve aramanıza ekleme yapay zeka gibiözellikler de mevcuttur.

Artık Chrome’un masaüstü versiyonunda yapay zekanın cevabı arama sonuçlarının en üstünde çıkacak!

Microsoft’un izinden giden Google artık aramalarda. arama sonuçlarından önce yapay zeka tarafından sunulan bilgiler. gösterecek. Yeşil bir arka plandaki bilgiler sadece metin olmayacak. Bu bölümde arama ile ilgili görsel veya görsel ve varsa bu görsel içerisinde ilgili bölüm yer alacaktır.

Bu özellik Google Labs aracılığıyla kullanılabilir. Arama Üretici Denemesi (SGE)programına katılan gönüllülerin kullanımına açıldı.

Chrome’un taşınabilir uygulamasında 4 yeni özellik var!

Google, Chrome’un iOS ve Android sürümleri için yayınlamaya başladığı yeni güncelleme ile tarayıcıya ekledi. 4 yeni özellik dahakatma.

İlk bahsedeceğimiz özellik ile artık arama çubuğuna bir şeyler yazmaya başlamadan önce, yerel trend aramalar görüntülenecektir. Yani arama yaptığınız anda Google’da hangi aramaların yapıldığını anında görebileceksiniz.

Arama çubuğuna yazmaya başladığınızda yeni bir özellik daha kendini gösterecek. Google artık arama çubuğunda 6. sırada değil, 10 farklı alternatif aramasunacak

Üçüncü yeni özellik, bir sayfayı ziyaret ettiğinizde ve arama çubuğuna tıkladığınızda görünecektir. Google, bulunduğunuz sayfayla alakalı olabilecek aramaları arar. adres çubuğuna tıkladığınızdagösterecek.

Son yeni özellik, tekrar ziyaret ettiğiniz bir sayfada görünecektir. Artık sayfadaki metinde bir kelime veya kelime öbeği seçtiğinizde, Google o kelime öbeğini aramanıza izin verecektir. anahtar kelimeler ve kısa bilgileralttan bir açılır pencerede gösterilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu