Haber

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu: Galatasaray maçını kazanmak istiyoruz

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında 18 Şubat Pazar günü Galatasaray ile oynayacakları karşılaşmayı kazanmak istediklerini söyledi.

Emre Belözoğlu, Tandoğan Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Dönemin en yetkin iki takımının Galatasaray ve F.Bahçe olduğunu vurgulayan Belözoğlu, şöyle konuştu:

“Ligde her maç yoğun ama büyük maçların kendi içinde zorlukları var. Ligde alt bir tarafta, üst diğer tarafta. Ligdeki yerimizi belirlememiz açısından önemli bir maç. Organizasyonumuza sadık kalmamız gerekiyor. Geçen yılın şampiyonuyla karşılaşacağız. Bu yüzden planlarımızı yaptık. 5 Tek maçlık cezamızın ardından taraftarlarımızla ilk lig maçımızı yapacağız. Bu yıl 29. maçımız saat 12.00’de yapılacak. Eryaman Stadı.Ligdeki tüm takımlar kendi sahasında 13-14 maç oynadı.Sezon başında alt liglerin play-off maçları oynandı.Zamanımız kötü, 4-5 hafta bunu yapacağız “Bundan daha önce bahsetmiştim. Galatasaray Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri. Bunun bu maçtan önce gündeme gelmesi doğal ama her sporcu kadar oyuncularımın sağlığı da önemli.”

Türkiye’de her zeminin iyi olması gerektiğini vurgulayan Belözoğlu, “İyi zeminler oyunların gelişmesini sağlar. Buralarda oynamak kolay değil ama stadımızda 10 gündür titiz bir çalışma var. Kolay değil. Galatasaray maçını özel kılmak ve seyircimizle bütünleştiğimiz ortamın tadını çıkarmak istiyoruz.” “Bunu bitirmek istiyoruz. Bunu başarmak için planlarımız var. İnşallah uygulamada bir sıkıntı yaşanmaz ve kazanan biz oluruz.” söz konusu.

“2-3 üs dışında doğru düzgün yer yok”

Emre Belözoğlu, Eryaman Stadı’nın zeminiyle ilgili sorulara şu cevabı verdi:

“Türkiye’de 2-3 saha dışında Avrupa standartlarında değil, tüm sahaların iyi olmadığını düşünüyorum. Eryaman Stadı dışında 12-13 stadyum daha aynı durumda. Tedbirlerin bir an önce alınması gerekiyor. mümkün. Futbolun marka değerinin artırılması konuşuluyor ama ne kadar çok konu rafta kaldıysa, alan konusu da büyük oranda tartışılıyor. Kulüpler ciddi yatırımlar yapıyor. Bir oyuncunun sakatlığı bile 1-2’ye tekabül ediyor. Kulübün bütçesinin yüzde 20’si. Bu nedenle stadyum yerleri de kulüplerin önceliği olmalı. Stadımız, oynanan maç sayısına bağlı. “Takım olarak böyle bir düşüncemiz var. 2-3 üs dışında diğer stadyumların bizden daha iyi olduğunu düşünmüyorum.”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un kendisi için çok değerli bir isim olduğunu belirten Belözoğlu, “Rakibim kim olursa olsun işimin gerektirdiğini yapıyorum. Okan antrenör de hırslı ve motivasyonu yüksek bir insan. Birlikte futbol oynadık. Her şey kulübünün başarısı için.” “Bugün Ankaragücü’nün başarısı benim için her şeyden daha önemli.” dedi.

“Kupada hedeflerimiz var”

Emre Belözoğlu, MKE Ankaragücü’nün daha önce Türkiye Kupası’nı kazandığını hatırlatarak, çeyrek finalde oynanan F.Bahçe maçını şöyle değerlendirdi:

“Açık orta ligin üstünde iki grup ve takım var. Puanlara baktığımızda bu açıkça görülüyor. Keyifli olacak. Bu maçların değerini oyuncular biliyor. Camiamızın ve taraftarlarımızın bu maçlara hazırlanması gerekiyor. Sahada olduğu gibi biz de oyuncularımızı sahaya hazırlayacağız, taraftarlarımız da bize destek verecekler.”Gereklidir. İnşallah Galatasaray maçı, F.Bahçe maçına motivasyon sağlayacak şekilde biter. Kupada da gollerimiz var. Kulübümüzün bu konuda bir mirası var. Ankaragücü, rakiplerin isimlerinden bağımsız olarak sahada kazanmak için oynayacak.”

Ankaragücü’nde eksik olan hiçbir şey yok

Uzun bir aradan sonra tam ekip olarak çalıştıklarını belirten Emre Belözoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bassogog’un lisansı yarın çıkacak. Hafif sakatlıklar var. Uzun bir aradan sonra takımdan ayrı çalışan kimse yok. Efkan’ın sakatlığı bitti. Bu süreçte elimizden geldiğince adil bir takım oluşturmakta zorlanacağız. Hanousek Listede yer almadı.Planlarımızın ötesinde bazı gelişmeler oldu.Devre ortasında bazı oyuncularla yollarımızı ayırmak kolay değil.Futbol ekonomisinin daraldığı dönemde Ankaragücü’nün mali haklarını korumak adına bazı kararlar aldık. Bazı oyuncularla yollarımızı ayırma kararlarını uygulayamadık. Sözleşmelerini yerine getirmek için artık kadroda olacaklar. Hanousek ilk etapta kadro dışında düşünmediğim bir isimdi. “Nedeniyle bu kararı vermek zorunda kaldık.” koşullara. Yeni transferlerimizin neredeyse tamamının faydasını göreceğimiz bir süreç oldu. Bassogog hakkında yarın karar vereceğiz. Galatasaray’a karşı en hazır oyuncuyu kullanmak istiyoruz.”

akyurt-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu