Yaşam

Profesör Doktor. Serap Yazıcı kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? Serap Yazıcı Neden Gözlük Takıyor, Hastalığı Nedir?

Fatih Altaylı’nın sunduğu Bire Bir programının konukları arasında Prof. Dr. Serap Yazıcı’nın hayatı ile ilgili detaylar izleyenler tarafından merak edildi. Programa gözlükleriyle katılan Yazıcı’nın rahatsızlığı da merak konusu oldu. Peki Prof. Dr. Serap Yazıcı kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? prof. Dr. Seray Yazıcı neden gözlük takıyor, hastalığı nedir? Detaylar burada…

prof. Serap Yazıcı kimdir, kaç yaşında ve nerelidir?

Serap Yazıcı 1962 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudu ve 1984 yılında derece ile mezun oldu. 1991-1992 yılları arasında İngiliz Hükümeti’nden aldığı bursla Bristol Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde ‘Otoriter Sistemlerden Demokrasiye Geçiş’ konulu bir programa katıldı. Bu programda doktora tezi çalışmalarına devam etti.

1995 yılında yüksek lisansını tamamlayarak Hukuk Doktoru ünvanını aldı. 2009 yılında ‘Demokratikleşme Sürecinde Türkiye’ ve ‘Yeni Anayasa Hazırlığı ve Türkiye: Elitizmden Toplumsal Sözleşmeye’ konulu yayınlarıyla profesörlüğe atandı.

1998-2012 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde anayasa hukuku profesörü olarak ders verdi. İstanbul Şehir Üniversitesi kapanana kadar öğretim üyeliğine devam etti. 1 Kasım 2020’de düzenlenen Gelecek Partisi 1. Olağan Kongresi’nde bu partiye katılmıştır. Daha sonra açıklanan bilgilerle Cumhurbaşkanlığı Konseyi’nde İnsan Hakları Lideri olarak atanmıştır.

Serap Yazıcı Neden Gözlük Takıyor, Hastalığı Nedir?

prof. Serap Yazıcı, 13 yaşında ailesiyle geçirdiği trafik kazasında görme yetisini kaybetmiş, annesi hayatını kaybetmişti. Serap Yazıcı’nın gözlük takma nedeni budur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu