Ekonomi

QuantumScape, Dr. Sivaram’ı yeni CEO olarak atadı

SAN JOSE – Katı hal lityum-metal pil teknolojisini geliştirmesiyle tanınan QuantumScape Corporation (NYSE: QS), Çarşamba günü Dr.’nin 15 Şubat 2024 Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere Siva Sivaram’ın yeni İcra Kurulu Başkanı olarak atandığını duyurduğunu duyurdu. Eylül 2023’ten bu yana Lider olarak görev yapan Dr. Sivaram, aynı zamanda şirketin yönetim kuruluna da katılacak. Ayrılan CEO ve kurucu ortak Jagdeep Singh, Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam edecek.

Dr. Sivaram’ın Western Digital Corp. Yarı iletken ve veri depolama sektörlerindeki geçmişi, Inc.’deki Başkanlık görevi de dahil olmak üzere, onu ileri teknolojileri ölçeğe taşıma konusunda deneyimli bir lider olarak konumlandırıyor. Onun uzmanlığının QuantumScape’in prototipten ürüne geçişini desteklemesi bekleniyor; özellikle de şirket, planlanan ilk ticari ürünü olan QSE-5’e hazırlanırken.

Singh’in liderliğinde QuantumScape, testlerde kayda değer çevrim ömrü ve güç muhafazası sergileyen A0 prototip hücresinin geliştirilmesi de dahil olmak üzere değerli kilometre taşlarına imza attı. Singh’in yedekleme planlama sürecine erken başlaması, şirketin büyüme yörüngesini sürdürmeyi amaçlayan liderlik geçişine yönelik stratejik bir yaklaşımı yansıtıyor.

Hem Singh hem de Dr. Sivaram, geçişle ilgili yaptıkları açıklamalarda QuantumScape’in geleceğine olan inançlarını dile getirerek şirketin pil teknolojisiyle otomotiv sektörünü etkileme potansiyelinin altını çizdi. QuantumScape’in ilerlemeleri, Singh’in liderliğini takdir eden ve Sivaram’ın küresel üretimdeki uzmanlığını memnuniyetle karşılayan PowerCo CEO’su Frank Blome da dahil olmak üzere sektör ortakları tarafından takdir edildi.

QuantumScape’in misyonu, daha yüksek güç yoğunluğu, daha hızlı şarj ve gelişmiş güvenlik vaat eden yeni nesil pilleriyle güç depolamada devrim yaratmaktır. Daha sürdürülebilir güç çözümlerine geçişi desteklemeyi amaçlayan şirketin kaydettiği ilerleme yakından takip ediliyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu