Haber

Trump, Kongre olay soruşturmasının hedefi olduğunu iddia etti

YENİ ABD eski Başkanı Donald Trump, 2020 başkanlık seçimlerinin ardından 6 Ocak 2021’de meydana gelen Kongre olaylarına ilişkin soruşturmanın “hedefinde” olduğunu ve bu nedenle üçüncü kez suçlanıp tutuklanabileceğini belirtti. .

Trump, konuyu kendi sosyal medya hesabı TruthSocial’da paylaştı.

Hakkında yürütülen “gizli belgeler” ve “6 Ocak Kongre baskını” soruşturmalarında özel yetkili bilirkişi olarak atanan eski ABD Lideri, eski Başsavcı Jack Smith, Ocak ayına ilişkin bu kez avukatlarına, Büyük Jüriye 2020 başkanlık seçimlerinden sonra meydana gelen 6 Kongre baskını olayı. Soruşturmanın “hedefi” olduğunu belirten bir mektup gönderdiğini söyledi.

Bu kapsamda 4 gün içinde Büyük Jüri huzuruna çıkması gerektiğinin belirtildiğini aktaran Trump, bunun genellikle “tutuklanması ve hakkında iddianame hazırlanması anlamına geldiğini” kaydetti.

Trump yaptığı paylaşımda ABD Başkanı Joe Biden ve Başsavcı Merrick Garland’ı, Biden’ın ülke kurumlarını kullanarak “bir numaralı siyasi rakibine” üçüncü bir iddianame ve tutuklama dayatmak için harekete geçtiğini iddia ederek suçladı.

Hakkındaki suçlamaları ve soruşturmaları “cadı avı” olarak nitelendiren Trump, bunun seçimlere müdahale olduğunu ve “yasanın tam anlamıyla siyasi bir silaha dönüştürüldüğünü” savundu.

Trump, “Bu, ulusumuz için çok üzücü ve karanlık bir dönem. terimini kullandı.

kongre baskını

6 Ocak 2021’de aşırı sağcı gruplar ve eski ABD Başkanı Donald Trump destekçileri, 3 Kasım 2020 seçimlerinin sonuçlarının onaylanması oturumunun yapıldığı Kongre binasını bastı.

Şiddet olaylarına sahne olan baskında 1’i polis 5 kişi hayatını kaybetti.

Trump hakkında soruşturma

Trump aleyhinde yürütülen “gizli belgeler” ve “6 Ocak Kongre baskını” soruşturmalarında özel yetkili bilirkişi olarak atanan eski Başsavcı Jack Smith, 9 Haziran’da açıkladığı 49 sayfalık iddianamede, Trump’ın gereğini yapması gerektiğini belirtmişti. Beyaz Saray’daki görevinden ayrıldığında zımni belgeleri yanına al ve onu bununla ilgili federal soruşturmaları engellemekle suçladı.

İddianamenin ardından 13 Haziran’da Miami’de hakim karşısına çıkan ve “federal bir soruşturma kapsamında ikinci kez mahkeme huzuruna çıkan ilk eski başkan” olarak tarihe geçen Trump, kendisine yöneltilen 37 farklı suçlamayı da reddetti. .

Trump daha önce 2016 başkanlık seçimleri sırasında bir kadına “kapanma” ücreti ödediği suçlamasıyla 4 Nisan’da New York’ta hakim karşısına çıkmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu