Ekonomi

UBS Smartsheet hisse hedefini 54 dolara düşürdü, satın alma notunu korudu

Cuma günü UBS, Smartsheet Inc. (NYSE:SMAR) için görünümünü değiştirdi ve fiyat hedefini 60 dolardan 54 dolara düşürürken, şirketin hisseleri için Satın Al notunu korudu. Revizyon, Smartsheet’in özellikle küçük ve orta ölçekli işletme (KOBİ) müşterilerinin karşılaştığı zorluklar nedeniyle gelir ve faturalarda beklenenden daha az artış görülen dördüncü çeyrek mali yıl 2024 performansını takip ediyor.

Raporda, HubSpot ve Freshworks gibi UBS’nin kapsama alanındaki diğer KOBİ odaklı yazılım şirketlerinin önemli bir iyileşme göstermedikleri ve devam eden rüzgarlar bekledikleri belirtilirken, bir istikrar duygusu ilettikleri kaydedildi.

Buna karşılık Smartsheet ve Monday.com, özellikle 2023 takvim yılının üçüncü çeyreğine göre daha temkinli olduklarını ifade etti. Asana’nın KOBİ sektöründe herhangi bir ek zayıflık bildirmemesi, Smartsheet’in müşteri tabanı arasında konsolidasyon veya optimizasyonun daha sık gerçekleşebileceğini düşündürdü.

KOBİ segmentindeki düşüşe rağmen, Smartsheet’in hizmetlerine yönelik kurumsal talep istikrarını koruyor. Bununla birlikte, şirketin 2025 mali yılı için yıllık yinelenen gelirde (ARR) yıldan yıla %14’lük bir artış ve aynı dönem için toplam gelirde yıldan yıla %16-17’lik bir büyüme beklentisi analist beklentilerini karşılamadı. UBS, Smartsheet’in öngörülerinde muhtemelen muhafazakar bir duruş benimsediğini, ancak yine de ARR ve abonelik gelirlerinde yıl için %17-19’luk bir büyüme potansiyeli gördüğünü öne sürüyor.

Smartsheet’in öngörüleri aynı zamanda işletme marjları için de olumlu bir görünüm içeriyor ve 2025 mali yılı için %13’lük bir rakam öngörüyor ki bu da bir önceki yıla göre 200 baz puanlık bir iyileşme anlamına geliyor. Ayrıca, şirket 2025 mali yılı için %18’lik bir serbest nakit akışı marjı bekliyor ve bu da yıldan yıla 300 baz puanlık bir artışa işaret ediyor. UBS, Smartsheet’in son birkaç yıldır 40 Kuralı’nı korumadaki istikrarlı performansı göz önüne alındığında, daha fazla finansal kaldıraç elde etmesi için hala yer olduğuna inanıyor.

Rapor, KOBİ pazarındaki kötüleşen eğilimlerin, özellikle diğer yazılım sektörlerinde görülen istikrar göz önüne alındığında, kısa vadede Smartsheet’in hisseleri üzerinde baskı oluşturabileceğini kabul ederek sona eriyor. Bununla birlikte UBS, 2024 takvim yılı tahmini işletme değerinin satışlara oranının (EV/S) 4 katı ile Smartsheet hisselerinin, özellikle karlılık dikkate alındığında, orta ila yüksek onlu büyüme gösteren emsallerine kıyasla önemli bir iskonto ile işlem gördüğünü vurgulayarak Al notunu koruyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

gursuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu