Haber

Dağcılar Bursa’da Zor Koşullarda Çadır Kurdu

1.336 metreye tırmanıp eksi 14 derecedeki uçurumun kenarına çadır kurdular.

Çataldağ zirvesinde fırtınaya direnen dağcılar, gün içinde karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlığa uğradı.

Manzarayı seyretmek için gittikleri dağda dondurucu soğuk bir gece geçirdiler.

Çataldağ’a tırmanan 3 dağcı, zirvede yaşadıkları şiddetli fırtınayı kaydetti.

BURSA – Bursa’da 3 dağcı, şiddetli kış şartlarında Çataldağ’a tırmanarak dondurucu soğukta kaldı. 1336 metre yükseklikteki uçurumun kenarına kurdukları çadırda kalan dağcılar, zirvede adrenalin dolu görüntüler kaydetti.

Bursa’da 3 profesyonel dağcı, 1336 metre yükseklikteki Çataldağ’a sportif tırmanış gerçekleştirdi. Zirveye çıktıktan sonra şiddetli fırtınaya yakalanan dağcılar, 300 metre yükseklikteki uçurumun kenarındaki granit kaya kütlesi üzerine çadır kurdu. -14 derecelik dondurucu soğuğa ve şiddetli fırtınaya aldırış etmeyen dağcılar, geceyi çadırda geçirdi. Bölgenin eşsiz manzarasını izlemek için Çataldağ’a çıkan dağcılar, gün doğumuyla birlikte bekledikleri manzaraya kavuşarak tepede yaşadıkları fırtınayı ve ardından yaşanan manzarayı kaydetti.

“-14 derecede bir gece geçirdik”

Zirvede yaşadıkları fırtınalı geceyi anlatan profesyonel dağcı İsmet Şentürk, “Türkiye’nin ikinci tescilli jeoparkı İda Madra, Balıkesir’in Susurluk ilçesine 20 kilometre uzaklıkta granit bir kütle olup, özellikle doğa sporcularının ziyaret edip tırmandığı bir dağdır. ve dağcılar. Bu granit kütleye spor tırmanışla çıkılabiliyor.” “Klasik tırmanış yapan dağcılar var. Aynı zamanda normal sezonlarda da bölgeden çok sayıda ziyaretçi gelip bu bölgeyi ziyaret ediyor. Jeolojik yapısı, doğal oluşumuyla çok değerli bir bölge. Biz bu bölgeyi kamp yaparak gezdik. Kış mevsimi. Granit kütlesinin üzerinde, kuvvetli güneybatı rüzgarları “-14 derecede fırtına altında bir gece geçirdik. Doğada gördüğümüz oluşumlar bizi hayrete düşürdü. Ağaçların orman yapısı, o kayaların jeolojik yapısı, kar kütlesi ve sisin oluşturduğu farklı şekiller bizlere hoş görüntüler sundu. Bu mutlulukları yaşamak bizi çok mutlu etti” dedi.

“Unutulmaz anlar yaşadık”

Zirveye çıktıklarında gördükleri doğal güzellikte unutulmaz bir manzarayla karşılaştıklarını belirten Şentürk, “Granit kütlesinin üzerinde yağış nedeniyle su akıntıları oluşuyor. Hava çok soğuk olduğu için üzerinde buz şelaleleri oluştu. Çok etkileyici gördük. Şu ana kadar gördüğümüz dağ görüntüleri arasında unutulmaz anlar yaşadık. Uludağ’da “Çatal Dağı pek çok farklı güzelliğe sahip olsa da kendine has bir yapıya sahip. Bu anlamda bölgemizde böyle bir güzelliğe sahip olmak hem doğal bir zenginlik hem de insanların burayı ziyaret etmesi açısından büyük fayda sağlıyor” dedi.

“300 metrelik uçurumun kenarındaydık”

İçlerindeki adrenalin tutkusuna engel olamadıklarını belirten Şentürk, “Geceyi 3 kişi çadırda geçirdik. Aslında çadır denilen bir çantanın içinde karda kalmayı planlamıştık ama o kadar şiddetli bir durum vardı ki. kuzey rüzgarı fırtınası nedeniyle eşyalar elimizden uçup gidince bir daha bulma şansımız olmadı. Çünkü 300 metrelik bir uçurum vardı. “Çok gürültülü bir ses eşliğinde çadır kurduk ve uçurumun kenarında kaldık. rüzgâr. Bizi buraya çeken şey adrenalin tutkusudur. Her zaman adrenalini yaşamak istiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu