Yaşam

Fazıl Say, Berlin Senfoni Orkestrası ile Dubai’de konser verecek

Bu hafta dünyanın çeşitli şehirlerinde konserler, stantlar, tiyatro ve gösterilerin yanı sıra çok çeşitli farklı etkinlikler gerçekleştirilecek. Müzik etkinliklerinin en çok konuşulanları arasında İtalya’da bu yıl 74’üncüsü düzenlenecek olan “Sanremo Müzik Festivali” müzik yarışması da yer alıyor.

İtalya’nın Sanremo kentindeki festivalde 30 sanatçı yarışacakken, birinci olan sanatçı bu yılki Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmaya hak kazanacak.

Müzisyen Fazıl Say, Berlin Senfoni Orkestrası eşliğinde Dubai’de konser verecek.

Sanatçı, 5 Şubat Pazartesi günü Opera Binası’nda düzenlenecek konserde ‘Kara Dünya’nın da aralarında bulunduğu pek çok eserini müzikseverlerin beğenisine sunacak.

İngiliz rock ve pop müzisyeni Rod Steward da ABD turnesine 8 Şubat’ta Oklahoma konseriyle başlayacak.

Mozart ve Antonio Vivaldi’nin konçertoları, 9 Şubat’ta Avusturya’nın başkenti Viyana’daki tarihi Viyana Müzik Topluluğu binasında seslendirilecek.

5 Şubat’taki “Mozart ve Dvorak’ın En İyileri” konserinin yanı sıra, 7 Şubat’ta Josef Spacek konseri ve 10 Şubat’ta “Opera ve Baleyle En İyi Klasikler” konseri Çek Cumhuriyeti’nin Prag Belediye Binası’nda gerçekleştirilecek.

Ginzburg Dynastie grubu 9 Şubat’ta Almanya’daki Philharmonie Berlin konser salonunda sahne alacak.

5 Şubat’ta Edmon Colomer yönetimindeki Katalan müzik korosu Cor Jove, İspanya’nın Barselona kentindeki tarihi konser salonu Palau de la Musica Catalana’da Atlantida operasından bölümler seslendirecek.

6 Şubat’ta Rinaldo operası, 9 Şubat’ta ise Andras Schiff konseri aynı yerde gerçekleştirilecek.

Ünlü müzisyenler Stefano Montanari ve Antonio Alessandri, Pomeriggi Orkestrası ile 8 Şubat’ta İtalya’nın Milano kentindeki Dal Verme Tiyatrosu’nda konser verecek.

8 Şubat’ta Ciconia Consort orkestrası Amsterdam’daki Concertgebouw Konser Salonu’nda Berg, Hindemith ve Shostakovich’in klasik eserlerini seslendirecek.

Japon müzisyenler Noriko Amano ve Sayuri Yamagata tarafından kurulan oda orkestrası Pearls in Baroque, 11 Şubat’ta Concertgebouw’da Johann Sebastian Bach ve Jean-Philippe Rameau’dan seçmeleri müzikseverlerle buluşturacak.

FİLM FESTİVALLERİ VE ÖZEL GÖSTERİMLER

Bu haftanın en büyük sinema festivali, 7-10 Şubat tarihleri ​​arasında ABD’nin Atlanta kentinde düzenlenecek “SCAD TV Fest” olacak.

Tokyo Vice, Fellow Travellers, Loot ve My Adventures With Superman gibi televizyon yapımlarının gösterileceği festivalde, televizyon film ve dizilerinin yeni durumunu konu alan paneller de düzenlenecek.

Ayrıca bu yıl Kaliforniya’da düzenlenecek olan 39. “Santa Barbara Uluslararası Film Festivali” de 7 Şubat’ta başlayacak.

8 Şubat’ta Avustralya’da “Melbourne Kısa Film Festivali”, Los Angeles’ta ise “Pan Afrika Film ve Sanat Festivali” düzenlenecek.

SERGİLER

Hindistan’da düzenlenen dünyanın en büyük kitap fuarı olarak bilinen “Yeni Delhi Dünya Kitap Fuarı” 10 Şubat’ta başlayacak.

Birçok ülkeden yayınevinin katılacağı fuarın bu yılki onur konuğu Suudi Arabistan olacak.

Meksika’da Sanat Fuarları Haftası kapsamında, 7 Şubat’ta başkent Mexico City’de “Fotoğraf Fuarı”, “Modern Sanatlar Fuarı” ve “Malzeme Sanat Fuarı” düzenlenecek.

Fas’ın Marakeş kentinde, ülkenin ilk ve tek uluslararası fuarı olan “1-54” fuarı 8-11 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Farklı ülkelerden 80’in üzerinde sanatçının eserlerinin sergileneceği fuarda resim, heykel ve çağdaş sanat örnekleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

13. Hakawy Uluslararası Çocuk Sanat Festivali, bu yıl 8 Şubat’a kadar Mısır’ın üç şehri Kahire, Port Said ve İsmailiye’de düzenlenecek etkinliklerle sanatseverleri buluşturacak.

Festivalin ana kısmı Kahire’de gerçekleşirken, İsmailiye ve Port Said birçok uluslararası gösteriye ev sahipliği yapacak.

Rabie Zain’in anlattığı Rajeh’in oğullarının hikayesi, 6 Şubat’ta Kahire İtalyan Kültür Merkezi’nde ve 8 Şubat’ta Mısır İsmailiye Halk Kütüphanesi’nde izlenebilecek.

FİLMLERİ YAYINLAYIN

Kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra çok sayıda yabancı film de ABD’de gösterime girecek.

Wim Wenders’ın yönettiği “Perfect Day” 7 Şubat’ta beyazperdede olurken, Zelda Williams’ın yönettiği “Lisa Frankenstein”, Jack Cook’un yönettiği “The Private Eye”, Ali Scher’in yönettiği “Popular Theory” vizyona girecek. 9 Şubat’ta Andrew Cumming’in “Out of Darkness” filmi vizyona girecek.

Yönetmenliğini Nikolai Malden’ın üstlendiği, başrollerinde Miles Jonn-Dalton, Pia Bertucci ve Renee Domenz’in yer aldığı Dreams of Darkness filmi 11 Şubat’ta sinemaseverlerle buluşacak.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu