Haber

Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov: “Kuzey Akım Boru Hattı’ndaki patlamalardan biz sorumlu değiliz”

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Avrupa Birliği (AB) Savunma Bakanları Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, “Kuzey Akım Boru Hattı’ndaki patlamalardan biz sorumlu değiliz.”

Avrupa Birliği (AB) Savunma Bakanları, İsveç’in başkenti Stockholm’de resmi olmayan bir toplantı için geldi. Toplantıya katılan Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, geçtiğimiz Eylül ayında Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarında meydana gelen gaz sızıntılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Olayın detaylarıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten Reznikov, “Benim için bu, bizimle ilgisi olmayan oldukça farklı bir hikaye. İlgili makamların yapacağı soruşturmanın tüm detayları ortaya çıkaracağını düşünüyorum. özel kuvvetlerimize yapılan atıflardır, ancak bu eylemlerden biz sorumlu değiliz.” söz konusu.

26 Eylül 2022 tarihinde Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 borularının sınırlarında meydana gelen patlamalar sonucu 4 noktada gaz kaçağı meydana geldi. Almanya, Danimarka ve İsveç olayla ilgili daha fazla soruşturma başlattı. İsveç ve Danimarka’nın yaptığı ön soruşturmada, olayın sabotaj olduğuna dair emarelerin olduğu belirtildi. – STOKHOLM

pozanti-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu