Haber

İtalya’dan Yunanistan’a yeni mülteci botu uyarısı

İtalya, Mora açıklarında en az 78 kişinin hayatını kaybettiği mülteci botu kazasından iki gün sonra Yunanistan’ı yeni bir mülteci botu konusunda uyardı.

İki kaynak Reuters’e, İtalyan yetkililerin Pilos (Navarino) kasabası açıklarında seyreden ve düzinelerce mülteciyi taşıdığı iddia edilen bir tekne konusunda uyarıda bulunduğunu söyledi. Yunanistan’dan bir hükümet yetkilisi, “Tekne Pilos’tan yaklaşık 100 mil uzakta seyrediyor. İtalyan uçakları tekneyi tespit etti” bilgisini paylaştı. Yetkili, uyarının dün yerel saatle 18:00’de alındığını söyledi.

‘TEKNEDEKİ TAHMİNİ 40-45 KİŞİ’

Tekneyle ilgili bilgileri Reuters ile paylaşan başka bir yetkiliye göre tekne aslında İtalya’ya hareket ediyordu. Mülteci botunun Yunanistan’ın arama kurtarma bölgesinde olduğuna dikkati çeken yetkili, botun aynı zamanda İtalya karasularına da oldukça yakın olduğunu belirtti. Yetkili, teknede 40 ila 45 kişinin olduğu iddia edildiğini söyledi. Yunanistan ayrıca bölgeye iki gemi ve bir helikopter konuşlandırdı.

Mora açıklarında 78 kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin kaybolmasına neden olan mülteci botu kazasıyla ilgili İtalyan makamlarının önceden Yunan makamlarını uyardığı haberi İtalyan basınına yansıdı. Avrupa Birliği’nin (AB) sınır savunma teşkilatı Frontex, Mora açıklarında alabora olan tekneyi Yunanistan yerel makamlarına bildirdiklerini açıkladı. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu