Haber

Kocaeli’de Alkol Alırken Pompalı Tüfekle Öldürülen Sanık Davasında Görüş Açıklandı

Kocaeli’nin Derince ilçesinde birlikte alkol aldığı aile dostunu pompalı tüfekle vurarak ölümüne sebep olan sanığın yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Hakkında müebbet hapis cezası istenen sanık, ilk duruşmadaki savunmasında, “Tartışma sırasında Ahmet’e sandalyeyi fırlattım ve vurdum. Gerisini hatırlamıyorum, olay polisin etkisiyle gerçekleşti. Alkol. Rastgele bir düşmanlığımız yoktu. Ahmet abime tüfekle ateş ettiğimi karakolda öğrendim. Olaydan sonra şarj aletim olmadığı için telefonu Ahmet abinin telefonundan aldım.” “Babamı aradım, beni almasını söyledim” ifadesini kullandığı öğrenildi.

13 Kasım 2022’de Mersincik İlçesi Vişne Sokak’ta inşaat halindeki binada meydana gelen olayda, silah sesleri üzerine adrese giden polis ekipleri, Ahmet Zeki Eren’i (49) kanlar içinde buldu. Pompalı tüfekle 4 kez vurulan Eren’in hayatını kaybettiği belirlendi. Cinayet masası ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, şüphelinin SY (34) olduğunu belirledi. SY, babası NY (57) ve kız kardeşinin kayınpederi MD (53) gözaltına alındı. SY, bu açıklamalarının ardından tutuklanırken, diğer 2 şüpheli ise serbest bırakıldı. Olayın meydana geldiği ofisin SY’nin kuzenine ait olduğu, şantiyedeki binanın çelik konstrüksiyon balkonunu ise Ahmet Zeki Eren’in yaptığı öğrenildi.

SY hakkında “canavarca hislerle kasten öldürme veya işkence yapmak”, MD ve NY hakkında ise “suç delillerini yok etmek veya gizlemek” suçlarından açılan davanın duruşmasına Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya sanıklar SY, NY, MD ve avukatlar katıldı.

SY’ye ömür boyu hapis talebi

Mütalaasını sunan savcı, SY’nin “kasten öldürme” suçundan müebbet, MD ve NY’nin ise “yok etme veya gizleme” suçundan ayrı ayrı 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. suç delili”. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

“Yüksekteydik”

Öte yandan tutuklu sanık SY’nin davanın ilk duruşmasındaki savunması geldi. Olay gününü anlatan SY, “İçki aldım ve içmek için kuzenimin ofisine gittim. Ahmet abi de oradaydı. Neden orada olduğunu sorduğumda yapacak küçük bir işi olduğunu söyledi. Daha sonra da oradaydı.” birlikte içtik. İçkilerimiz bitince gidip yenisiyle döndük. Biraz kafamız karışmıştı. Ahmet abinin yaptığı silah “İğnesi arızalı. İğnenin arızalı olduğunu söyledi ve ‘Deneyelim’ dedi. Şişelere nişan alarak hedef talimi yaptık. Daha sonra içmeye devam ettik. Yüksekteydik” dedi.

“Tartışma sırasında sandalyeyi Ahmet’e fırlattım ve ona vurdum.”

Ahmet Zeki Eren’in alkolün etkisiyle küfür etmeye başladığını belirten SY, “Ahmet abiye ‘Kafamız iyi, artık gidelim’ dedim. Bana küfrederek ‘Ne zaman istersem giderim’ dedi. Ben de sinirlendim, masa ve sandalyeleri balkondan ofise doğru fırlattım, geçtim, Ahmet abi arkamdan geldi, tartıştık, tartışma sırasında sandalyeyi Ahmet’e fırlattım, vurdum. Gerisini hatırlamıyorum. Olay alkolün etkisi altında gerçekleşti. Aramızda herhangi bir husumet yoktu. Ahmet abiye tüfekle ateş ettiğimi karakolda öğrendim. Olaydan sonra darpim olmadığı için olaydan sonra herhangi bir husumetimiz olmadı. , Ahmet babamı telefonundan aradı ve beni aradı. Almasını söyledim. Babam geldiğinde Ahmet’in muhtemelen öldüğünü ve hareket etmediğini söyledim. Babama gitmek istediğimi söyledim ama o gitmedi. Bırak beni. Babam pompalı tüfeği alıp arabanın bagajına attı. Birlikte eve gittik, annemi ve kardeşimi gördük, sonra da doktorun evine gittik. “Kameraları söktüm diyorlar ama yapmıyorum.” Unutma. Silah ve pompalı tüfek bana değil Ahmet Ağabey’e ait” dedi.

“Ahmet bana ‘amca’, oğluma ‘aslanım, torunum’ derdi”

Olay günü oğlunun kendisini arayıp şantiyeye davet ettiğini söyleyen baba NY, “Gittiğimde S. şantiye girişindeydi. Sarhoştu, konuşamıyordu. dayanamadım. Arabanın kaportasında silah ve mermiler vardı. Oğlumu kaçmaması için ikna etmeye çalıştım. Birlikte eve gittik, sonra oğlumu teslim ettim.” “Ben yaptım. Suçu kabul etmiyorum. Ahmet 30-40 yıldır dostumuz. Ahmet bana ‘amca’, oğluma da ‘aslanım, torunum’ dedi. Aramızda herhangi bir düşmanlık olmadı” dedi. . – KOCAELİ

haber-alasehir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu