Haber

Apple, yapay zeka trendine uyum sağlayan yeni modeli MGIE’yi kullanıcılarının beğenisine sundu.

Yapay zeka akımına uyum sağlayan markalardan biri de Apple oldu. Marka, Santa Barbara’daki California Üniversitesi ile birlikte çalıştığı yeni yapay zeka modeliyle fotoğraflarda dilediğiniz gibi değişiklik yapmanıza olanak tanıyor. Peki Apple MGIE nedir ve nasıl indirilir? Detaylar burada…

Apple MGIE nedir? Nasıl indirilir?

Apple yapay zeka trendi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Marka, sesli asistan teknolojisine öncülük eden Siri’yi Apple cihazlarında tanıtarak büyük ses getirdi. Gelen son haberlere göre Apple, Kaliforniya Üniversitesi ile yaptığı çalışmalarla MGIE’yi kullanıcılarıyla buluşturdu. Peki bu yeni yapay zeka aracı ne yapıyor?

MGIE modeli sizden aldığı metin tabanlı komutlarla fotoğrafları kesebilir, ekleyebilir vb. işlemleri gerçekleştirebilir. Birçok işlemi gerçekleştirebilir. Bir çeşit yapay zeka asistanına sahip fotoğraf editörü olarak adlandırabiliriz. MLLM Kılavuzlu Sahne Düzenleme anlamına gelen MGIE, sizden aldığı komutlar aracılığıyla fotoğraftaki nesneler üzerinde gerekli işlemleri gerçekleştirebilmektedir.

Vivo’nun yeni katlanabilir telefonunun lansman tarihi doğrulandı!

Küçük bir örnek vererek özelliği daha anlaşılır hale getirebiliriz. Örneğin bir pizza fotoğrafıyla çalışıyorsunuz. Yapmanız gereken bu pizzadaki et ve sosis miktarını azaltıp yerine sebze eklemek. Bu sayede daha sağlıklı bir pizza elde edeceksiniz. Bunu yapmak için tek yapmanız gereken MGIE modeline “bu pizzayı daha sağlıklı yap” yazmanız. AI aracı sizin için pizzadaki diğer eserleri azaltacak ve bunun yerine soslar ve sebzeler ekleyecektir.

Apple, MGIE’yi GitHub aracılığıyla indirilebilir hale getirdi. Ayrıca Hugging Face Spaces’ta aracın bir web demosunu yayınladı. Bahsi geçen adreslere giderek MGIE modelini deneyebilirsiniz. Özelliğin yakın zamanda Apple cihazlarda da kullanıma sunulması bekleniyor.

taslicay-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu