Haber

Mehmet Göker: “Milletin İradesini Nasıl Koruyacağımızı, Nasıl Hüküm Vereceğimizi CHP İktidarında Göstereceğiz”

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezayla ilgili olarak, “14 Aralık 2022 tarihini siyaset tarihine geçmiş bir yargı darbesi olarak defterinize yazın. Unutmayın ki demokrasinin kalbi meclistir, biz de demokrasinin kalbidir.” Millet İttifakı’nda, Cumhuriyet Halk Partisi’nde bunu size yapın. Onların iradesine nasıl sahip çıkacağınızı, nasıl yargılama yapacağınızı size göstereceğiz ve buna şahit olacaksınız” dedi.

2023 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin unsurları Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ediyor. Teklifin 15’inci maddesine ilişkin konuşan TBMM Genel Başkanı ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, şunları söyledi:

“14 ARALIK 2022 DÜNÜNÜ SİYASİ TARİHTE BİR ADLİ DARBE OLARAK DEFTERİNİZE YAZIN”

“14 Aralık 2022’yi siyaset tarihine geçmiş bir yargı darbesi olarak defterinize yazın. Unutmayın ki demokrasinin kalbi meclistir, millet iradesini nasıl koruyacağınızı size göstereceğiz. , Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Millet İttifakı’nda nasıl bir yargılama yapılacağına siz de şahit olacaksınız.

Ben de mahkemedeydim. Hakim içeri girdiğinde tanığın ifadesine dayanarak şu ifadeleri kullandı: ‘Bu ifade Süleyman Soylu’ya söylenmiştir.’ Bu sözün tutanağa geçmesi için avukatlar devreye girdi ve tutanaklara geçti. Ardından savcının görüşü istendi. Savcı mütalaasını vermek için bilgisayarını açtı, USB’sini taktı, çıkardığı USB’yi verdi ve ‘kaydedelim’ dedi. Bir fikir vermeyi bile reddetti. Avukatların itirazları devam edince hakim aşağıdaki cümleyi net bir şekilde kurarak tutanağa geçirdi. ‘İtirazınıza itiraz edeceksiniz’ dedi. Bu, kararın çoktan verildiği anlamına gelir. Kararı veren hakimin fotoğrafları dün sosyal medyaya düştü. Sayın Yargıç, Sancaktepe yönetiminizle bir yemeğe gittiniz ve ‘misafirlerimizi çok iyi ağırladık’ diye bir teşekkür yazısı var.

“BU ÜLKEDE ŞİMDİYE KADAR YAPILAN EN BÜYÜK GÜÇLENDİRMELERDEN BİRİ”

Hukuka aykırı gözaltı ve ceza isteyen savcı kimdir? Canikli Belediye Başkanınızın yeğeni. Buraya gelip ‘adaletimiz hürdür, adaletimiz tarafsızdır’ diyorlar. Bırakın bu sözleri. Bunu bir örnekle kanıtlamak istiyorum. Bu ülkedeki en büyük utançlardan biriydi. 6 yaşındaki erkek çocuğu cinsel istismara uğradı. 2020 yılında bakanlığın bu çığlığa başka bir çeviriyle ses vermediğini hepimiz gördük, “toplum ilgilenmiyorsa üstünü kapatalım”.

Toplumsal baskı, Cumhuriyet Halk Partisi sesini yükseltti, muhalefet sesini yükseltti, duyarlı olan herkes sesini yükseltti. Sizden ağız dolusu bir tepki duymadık. Duruşma Mayıs ayına ertelendi, ardından başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu saat 09.00’da Adalet Bakanlığı’na yürüdü. ‘Bunu hazmedemiyorum, bu bir vicdansızlık, yapılması lazım’ dedi. Sonra ne oldu? Tarafsız dediğiniz yargı hemen harekete geçti, mahkeme ocak ayına alındı, dün de tutuklama kararıyla arama yapıldı. Bugün o iki kişi tutuklandı. Tarafsızlığınızı sevsinler.

“LİYAFET SİSTEMİNDEN KAÇIRDINIZ, YERİNE SADAKAT GETİRDİNİZ”

Hukukun Üstünlüğü Endeksi’ne göre Türkiye, insan hakları sıralamasında 140 ülke arasında 116., 140 ülke arasında ise 134. sırada yer alıyor. Yolsuzluk Endeksi 180 ülkede 96. sırada ama eminim ki bağımsız bir şirket yolsuzluk endeksi yapsa ilk siz gelirsiniz. Liyakat sistemini kaldırdınız ve yerine sadakati getirdiniz. ‘Malın temeli adalettir’ anlayışını yıktınız ve AK Partili adayları yargıç olarak atadınız. Yargının en üst noktasına kadar taşıdınız. Bu Meclis çatısı altında görev yaptığımız dört buçuk yılda ‘yolsuzlukları araştıralım’ dedik, ‘hayır’ dediniz. ‘Rüşvetleri araştıralım’ dedik, ‘hayır’ dediniz. ‘Çocuk istismarını araştıralım’ dedik, ‘hayır’ dediniz. ‘Uyuşturucu ticaretini araştıralım’ dedik, ‘hayır’ dediniz. Yerli ve milli yapabileceğiniz tek proje Escobar’dır ve onu bakan yaptınız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu