Sağlık

Ödemiş Belediyesi Sinek ve Sivrisinek İlaçlama Çalışmalarına Başladı

Ödemiş BelediyesiEkipler, vatandaşların sıcak yaz günlerinin mağduru olmamaları ve sinek-sivrisinek gibi haşerelerin çoğalmasını önlemek amacıyla 15 Haziran 2023 tarihinden itibaren ilaçlama çalışmalarına başladı.

Ödemiş BelediyesiSağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri program kapsamında hava şartlarının uygun olduğu günlerde sinek-sivrisinek ve sinek mücadelesine üç ekiple devam edecek.

İpekböceği ve arıcılık üretim takvimi dikkate alınarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte zararlılara karşı sadece yerel olarak ilaçlama Ödemiş Belediye ekipleri yaz boyunca 99 mahallede sahada olacak. Çalışmalar, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yürütülecek.

İpekböcekçiliği ve arıcılık faaliyetlerinin üretim takvimi dikkate alınarak sinekkapanlarla mücadele çalışmalarına 15 Haziran 2023 tarihinde başlandığını kaydeden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Sivrisinek ve sinek ilaçlamalarına başladık. 99 mahallesi Ödemiş rezidansımıza yaz günlerinde hava şartları elverdiğince 3 ekibimizle birlikte ilaçlamalarımıza çalışmalarımız doğrultusunda devam edeceğiz.İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile bu çabamızda bir aradayız.En aza indirmek için çalışacağız. Belli bir alanı paylaşarak yükün giderilmesi.Rüzgar ve yağışın olduğu günlerde akşam saatlerindeki çalışmalarımız maalesef mümkün olmayacaktır.Bölgemizde ipekböcekçiliği ve arıcılık faaliyetleri takvimine göre Tarım ve Ormancılık “Mümkün olmadı” Bakanlık izin vermedikçe ilaçlama yapmak. 15 Haziran itibari ile yaz boyunca çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hemşehrilerimize anlayış ve dayanışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: ANKA / Sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu