Haber

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Erzincan’daki maden kazasında 9 kişiye henüz ulaşılamadı

Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Büyük bir olay. 9 vatandaşımıza henüz ulaşılamadı. Yoğun çalışmalar devam ediyor. Temennimiz enkaz altındaki vatandaşlarımıza sağ salim ulaşmak” dedi. “

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, memleketi Trabzon’un Düzköy ilçesinde Lütfü Ofluoğlu Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nun yemekhanesinin açılışını yaparak ilçedeki esnafı ziyaret etti. Açılışta konuşan Bakan Uraloğlu, “Benim bir sürü makasım var, biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız bize sizin makaslarınızı açıklıklar için saklamamızı söylemişti. Bu makasla birlikte koleksiyonumdaki makas sayısı 130’u aştı. Ekleyeceğim” Bu makas benim koleksiyonuma. Kendi ilçemden, benim köyümden olması çok değerli. Şu anda Düzköy Öğretmenevi’ndeyiz. “Bize buranın kurdelesini memnuniyetle kesmemizi teklif ettiler; onlara iyi şanslar dileyelim. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

‘EKİPLERİMİZ MAKİNE VE EKİPMANLARIYLA ORADA’

Öğretmen evini ziyaret eden Bakan Uraloğlu, Hürriyet ve Atatürk caddelerinde ziyaret ettiği esnafın taleplerini dinledi. Çayırbağı İlçesi’nde açıklama yapan Bakan Uraloğlu, Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, “Erzincan’da madende yaşanan heyelan ve çökme nedeniyle üzüntülerimizi üzüntüyle karşıladığımızı belirtmek isteriz. Ülkemiz için büyük bir olay, İçişleri ve Enerji Bakanlarımız oradalar.” . Henüz 9 vatandaşımıza ulaşılamadı. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Biz de bakanlık ve belediyeler olarak AFAD ile uyum içerisinde hem çevre illerden hem de Trabzon’dan gerekli desteği sağladık. Ulaştırma ve Karayolları Bakanlığımızdan arkadaşlarımız gerekli makine ve ekipmanlarla oradalar. Dileklerimiz “Enkaz altında kalan vatandaşlarımıza sağ salim ulaşılmasını diliyorum. Tüm ülkemize ve Erzincan’a acil şifalar dileklerimi bir kez daha iletiyorum” dedi.

‘HEDEFİMİZ TÜM BELEDİYELERİ ALMAK’

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için hemşehrilerimizden destek istediklerini belirten Bakan Uraloğlu, “Memleketimizdeyiz. Köyümüzde olmanın ayrı bir değeri var. Belediye başkan adaylarımızla vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz ve onları dinliyoruz” dedi. Bu seçim için kendilerinden destek isteyin. Halkımız bize her zaman destek oldu, teşekkür ederiz.” “Bu sefer Cumhur İttifakı olarak hedefimiz Düzköy’deki tüm belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi’ni ve ilçelerimizi en güçlü destekle, en yüksek oyu alarak almaktır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu