Ekonomi

Altının gram fiyatı 1.655 lira seviyesinde işlem görüyor.

Altının gram fiyatı güne yükselişle başladıktan sonra 1.655 lira seviyesinde süreç görüyor.

Dün ons altın fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 0,40 altında 1.652,50 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başladıktan sonra saat 10.50 prestijiyle yüzde 0,10 artışla 1.655 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2 bin 720 liradan, Cumhuriyet altını ise 10 bin 980 liradan satılıyor.

Üst üste dördüncü işlem gününde de düşüş eğilimine giren altının ons fiyatı, şu sıralar önceki kapanışının oldukça altında 1.917,0 dolarda işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) “şahin” adımlarını sürdüreceğine ilişkin beklentilerin güçlendiğini kaydeden analistler, altının ons fiyatının dördüncü günde de düşüş eğilimini sürdürdüğünü kaydetti.

Fed’in Eylül toplantısında politika faizinde değişiklik yapmayacağının kesin olarak değerlendirildiğini belirten analistler, bankanın Kasım toplantısında faiz oranının 25 baz puan artırılarak yüzde 44’e yükseltilmesi ihtimalinin olduğunu hatırlattı.

ABD’de dün açıklanan bilgiye göre, Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ağustos ayında 54,5 ile piyasa beklentilerinin üzerinde seyrederken, hizmet sektöründe üst üste 8’inci ayda da büyümeye işaret etti.

Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, Euro Bölgesi’ndeki büyüme ve ABD’de haftalık işsizlik uygulamalarının takip edileceğini belirterek, teknik olarak 1.910 ve 1.900 doların dayanak, 1.930 ve 1.950 doların ise dirençte olduğunu kaydetti. Altının ons fiyatındaki konumu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu